УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Радионица: Скривени углови Београда – Партиципативно мапирање наслеђа града

2015_Skriveni-uglovi-Beograda

Задовољство нам је да вас позовемо на радионицу “Скривени углови Београда – Партиципативно мапирање наслеђа града”, коју Европа Ностра Србија организује у сарадњи са Центром за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду. Радионица, која ће бити одржана од 11. до 13. децембра 2015. године, представља део пројекта БеоПатримониум, који креирањем “виртуелног музеја” града Београда има за циљ да представи различите погледе на наслеђе овог града, како посетилаца портала, тако и истраживача на пројекту и студената Филозофског факултета у Београду.

Први део радионице “Скривени углови Београда – Партиципативно мапирање наслеђа града”, који ће се одржати 11. децембра у галерији Штаб, биће посвећен представљању различитих пројеката у вези са виртуелним мапирањем и потенцијалима коришћења технологије у представљању наслеђа. Током другог дела, планираног за 12. и 13. децембар (галерија Штаб, Филозофски факултет и рад на терену) учесници ће бити у могућности да посматрају, документују и креирају презентације Београда користећи партиципативно мапирање, метод који омогућава учесницима да допринесу читавом процесу, те дебатују о сопственом гледишту како да представе свој град. Овај део радионице ће водити Ренд Епич (Rand Eppich), архитекта-конзерватор на бројним интернационалним пројектима посвећеним виртуелном наслеђу.

Радионица је намењена студентима и младим стручњацима из области хуманистичких и друштвених наука, али и архитектуре, урбанизма, информационих и комуникационих технологија, заинтересованих за промишљање и презентовање наслеђа Београда на интерактиван и савремен начин. Стога, радионица ће окупити 30 учесника из поменутих области.

Особе заинтересоване за радионицу су позване да до 5. децембра пошаљу, на српском или енглеском језику, своје кратке биографије (max 200 речи), као и кратко мотивационо писмо (max 500 речи) у којем појашњавају зашто су за поменуту радионицу заинтересовани, на адресу: beopatrimonium@gmail.com.

Радни језик семинара у петак биће српски, док ће радионица током викенда бити делимично и на енглеском језику због иностраног предавача.

Пројекат је финансијски подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије, као и уз подршку галерије Штаб у Београду.

Детаљније информације о пројекту и организаторима можете наћи у прилогу:
Скривени углови Београда – Партиципативно мапирање наслеђа града


Повезан текст:
Семинар: Конзервација и рестаурација Синагоге у Суботици


EuropaNostra_Logo100x200