УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Dizajn-nove-urbanosti_Grad-kao-resurs_flyer

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе радова студената Архитектонског факултета у Београду, урађених на предмету Курс 21.1. Увод у урбанистичко планирање на III години Основних академских студија у току зимског семестра школске 2014/15. године.

Свечано отварање изложбе је 5.-тог октобра 2015. године у 15.00 часова, у свечаној сали 200 на Архитектонском факултету у Београду.

Предмет школског задатка је био међународни студентски конкурс Шиндлер 2015 (The Global Schindler Award 2015) са темом “Дизајн нове урбаности: Град као ресурс” за град Шенжен (Shenzhen) и регион Пир Ривер Делта (Pear River Delta) у Кини.

Међународни жири, којег су чинили професори са универзитета Харвард, Хонг Конг, Пекинг, Лондон и Шенжен, представници Шиндлера и реномираних урбанистичких и архитектонских бироа и института, је доделио 12 награда у укупном износу 150.000 америчких долара.

Студенткиње Архитектонског факултета Универзитета у Београду, Ирена Николић, Марина Михаиловић и Мила Недић су у конкуренцији од преко 1.200 регистрованих тимова и око 250 предатих радова из целог света, освојиле једну од 12 награда у износу од 5.000 америчких долара.

Овај догађај се може сматрати признањем школи и у међународној конкуренцији потврду квалитета и конкурентности вештина и знања наших студената, сарадника и наставника за формулисање одговора на сложене изазове развоја градова данас.

Тим наставника и сарадника (предметни наставник доц. др Данијела Миловановић Родић и асс Ивица Николић из чије сале је награђен рад; асс. Ивица Николић, асс. др Татјана Мрђеновић, асс. Иван Симић, асс. Јелена Марић и асс. Марија Цветковић) је проценио да креативна и иновативна решења различитих типова и на различитим тематским и просторним нивоима могу бити инспирација и подстицај за рад и следећим генерацијама студената архитектуре. Ова изложба је последица настојања да се резултати остварени на предмету учине видљивим, како на Архитектоснком факултету, тако и у широј јавности.

Изложба траје од 05. – 11. октобра 2015. године

Добро дошли!

Време и место

Свечано отварање изложбе:
/5. октобар 2015. године у 15.00 часова/
/у свечаној сали 200 на Архитектонском факултету у Београду/

Dizajn-nove-urbanosti_Grad-kao-resurs_plakat