УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
2015_MedSeaClub_o

Конкурс 

Организација Arquideas* објавила је конкурс за студенте архитектуре и младе архитекте под именом Медитерански морски клуб на Ибици – Mediterranean Sea Club (MESC) Ibiza.

Задатак конкурса за Медитерански морски клуб на Ибици је стварање новог модела разоноде на крхкој и јединственој обали овог медитеранског острва.

Идеја конкурса је да предложи алтернативу туризму који се тренутно нуди на острву и преиспита начине коришћења медитеранске обале.

Локација конкурса, на пола пута између обалске линије и површине океана, пружа бројне могућности за одмор и разоноду које ће, мало по мало, временом постати још једна атракција за посетиоце острва.

Решење мора изаћи у сусрет захтевима и потребама становника острва, пружајући посебну пажњу одрживости и животној средини, и у исто време омогућавати одмор и уживање посетилаца.

*Arquideas је заједница студената и младих професионалаца из света архитектуре и дизајна, чији је главни циљ приказивање талента и креативности својих младих чланова, на тај начин премошћавајући јаз између академских и професионалних сфера у архитектури и дизајну.

Локација

Ибица (Ibiza), позната и као Бело острво, је лоцирана у Медитеранском мору, 79 km удаљена од Иберијског полуострва и заједно са Мајорком, Менорком и Форментером (Mallorca, Menorca, Formentera) и бројним мањим острвима чини скупину Балеарских острва.

Острво је познато широм света по својој лепоти, морским увалама и квалитету воде, као и по свом чувеном ноћном животу.

Рокови

Рана регистрација: од 06. априла до 15. маја 2015.
Регуларна регистрација: од 16. маја до 15.јуна 2015.
Рок за постављање питања: 19. јун 2015.
Рок за предају радова: 30. јун 2015.
Објава резултата конкурса и виртуелна изложба: 31. јул 2015.

Информације о конкурсу

Детаљне информације о конкурсу можете наћи на aдреси:
http://www.arquideas.net/competition/mediterranean-sea-club