УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
201415_Plakat-za-izlozbu-U1NA1

Позивамо Вас на отварање изложбе студентских пројеката са курса СТУДИО М01А – СЕМИНАР: У 1 НА 1 – АРХИТЕКТУРА УПОТРЕБНОГ ПРЕДМЕТА, под менторством доцента Небојше Фотирића, асистента Павла Стаменовића и сараднице Бојане Јерковић. Изложба ће се отворити у понедељак, 09. фебруара 2015. године у 12 часова у изложбеном простору Ауле Архитектонског факултета.

Прошлогодишњи студентски радови у оквиру овог курса, доступни су на блогу: http://x1xx1.tumblr.com/ или у нашој претходној вести: Изложба У1НА1 2013/14: Архитектура употребног предмета. Изложба ће трајати од понедељка 09. фебруара до петка 13. фебруара 2015. године.

Придружите нам се!

201314_U1NA1_najava_opt-770x547

из курикулума

… Циљ предмета је развој способности студента за самостално истраживање и естетско и функционално пројектовање употребних предмета – намештаја различитих намена, кроз архитектонски поступак и језик, оптимално усаглашен са техничко функционалним архитектонским законитостима и могућностима, као и реализација прототипа у реалним технолошким и тржишним условима.

Семинар има за циљ стицање нових вештина кроз архитектонски поступак и језик, оптимално усаглашен са техничким и функционалним законитостима и могућностима израде предмета/мобилијара, као и реализацију прототипа у реалним технолошким и тржишним условима.

Упознавање студената са обликом, материјалима, бојама и текстурама у процесу креирања употребног заснован на усаглашавању идеја са могућностима реализације првобитне замисли. Провера концепта предвиђена је кроз израду прототипа. Завршни корак је припрема изложбе прототипа…