UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
Sve u svemu: Prostor @ Festival nauke Beograd 2014
Festival nauke Beograd 2014: interaktivna postavka “Sve u svemu: Prostor”

Festival nauke Beograd 2014 – od 4. do 7. decembra

8. Festival nauke je upravo počeo u Beogradu, a time i predstavljanje Arhitektonskog fakulteta u okviru festivala sa programom “Sve u svemu: Prostor”.

U prizemlju nekadašnje Robne kuće Kluz, od ranih jutarnjih sati tim Arhitektonskog fakulteta se druži sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz Beograda i Srbije, a tokom vikenda nas očekuju i porodične posete i raznolika publika sačinjena od najmlađih do najstarijih posetilaca.

Sa našim posetiocima razgovaramo o prostoru i oblikujemo prostor crtanjem, sečenjem i modelovanjem, koristeći najjednostavnije materijale kao što su karton, kanap i papir.

Na ovaj način, Arhitektonski fakultet se pridružio inicijativi Festivala nauke za popularizaciju nauke u Srbiji sa željom da nastup našeg fakulteta doprinese popularizaciji arhitekture i inspiriše nove generacije koje će svoje profesionalne ambicije ostvariti upravo kroz ovu oblast.

Festival nauke 2014: Sve u svemu: Prostor

Atmosferu koja vlada u našem izlagačkom prostoru možete pogledati u galeriji fotografija na našoj Facebook stranici.

Sve u svemu: Prostor @ Festival nauke Beograd 2014
Festival nauke Beograd 2014: interaktivna postavka “Sve u svemu: Prostor”

Arhitektonski fakultet učestvuje na ovom festivalu sa ciljem popularizacije arhitekture i mogućnostima profesionalnog usmerenja i akademskog obrazovanja koju ova institucija nudi.

Festival nauke je tradicionalna godišnja manifestacija koja okuplja univerzitete i ostale institucije koje se bave razvojem nauke u Srbiji. Svake godine ovaj festival poseti preko 20,000 ljudi od kojih preko 15,000 učenika iz više od 300 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Više o programu 8. festivala nauke pod sloganom “Sve je moguće” možete pronaći na web adresi festivala www.festivalnauke.org.

Arhitektonski fakultet se zahvaljuje kompanijama Karteks i Galit na pruženoj tehničkoj podršci.

karteks_logo
Galit_logo