УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Sve u svemu: Prostor @ Festival nauke Beograd 2014
Фестивал науке Београд 2014: интерактивна поставка “Све у свему: Простор”

Фестивал науке Београд 2014 – од 4. до 7. децембра

8. Фестивал науке је управо почео у Београду, а тиме и представљање Архитектонског факултета у оквиру фестивала са програмом “Све у свему: Простор”.

У приземљу некадашње Робне куће Клуз, од раних јутарњих сати тим Архитектонског факултета се дружи са ученицима основних и средњих школа из Београда и Србије, а током викенда нас очекују и породичне посете и разнолика публика сачињена од најмлађих до најстаријих посетилаца.

Са нашим посетиоцима разговарамо о простору и обликујемо простор цртањем, сечењем и моделовањем, користећи најједноставније материјале као што су картон, канап и папир.

На овај начин, Архитектонски факултет се придружио иницијативи Фестивала науке за популаризацију науке у Србији са жељом да наступ нашег факултета допринесе популаризацији архитектуре и инспирише нове генерације које ће своје професионалне амбиције остварити управо кроз ову област.

Фестивал науке 2014: Све у свему: Простор

Атмосферу која влада у нашем излагачком простору можете погледати у галерији фотографија на нашој Facebook страници.

Sve u svemu: Prostor @ Festival nauke Beograd 2014
Фестивал науке Београд 2014: интерактивна поставка “Све у свему: Простор”

Архитектонски факултет учествује на овом фестивалу са циљем популаризације архитектуре и могућностима професионалног усмерења и академског образовања коју ова институција нуди.

Фестивал науке је традиционална годишња манифестација која окупља универзитете и остале институције које се баве развојем науке у Србији. Сваке године овај фестивал посети преко 20,000 људи од којих преко 15,000 ученика из више од 300 основних и средњих школа из целе Србије.

Више о програму 8. фестивала науке под слоганом “Све је могуће” можете пронаћи на wеб адреси фестивала www.фестивалнауке.орг.

Архитектонски факултет се захваљује компанијама Картекс и Галит на пруженој техничкој подршци.

karteks_logo
Galit_logo