УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Обавештење

Поштовани студенти,

будући да се ближи почетак једнодневне стручне праксе ”Новија архитектура Београда” (заказане за 6. јун 2014. године од 11.00 до 18.00 часова), на вашу мејл адресу послаћемо дефинитивни програм рада Ваше групе – са плакатом, прецизном маршрутом и основном литературом. Молимо Вас да водитељу своје групе мејлом потврдите учешће (до 1. јуна 2014.), ради припреме Вашег сертификата.

На пракси учествује преко 400 студената са дванаест факултета – из Београда, Новог Сада, Ниша и Загреба. У случају да због испита или неких других обавеза тог дана не будете у могућности да се одмах придружите својој групи, то можете учинити накнадно следећи сатницу из маршруте, или доласком на завршне вечерње панеле.

Напомињемо да ће се након теренског рада полазници већине група (Тргови и споменици Београда, Савско приобаље, Савремена архитектура, Брашован, Хрватски и чешки архитекти, Кнез Михајлова, Васина и Краља Петра улица, Дедиње, Сењак и Топчидер) са водитељима окупити у амфитеатру Филозофског факултета у 18.30 часова на ексклузивном актуелном панелу ”Београд на води” (критике, коментари, предлози – предавање мр арх. Бојана Ковачевића) који траје до 21.15 часова.

Полазници осталих група (око 150 учесника) ће у истом термину пратити два атрактивна, паралелна панела: ”Руски Београд – између стварности и утопије” (у Темпус сали, међуспрат 2/3, улаз из Чика Љубине – слушају полазници група Јеврејско наслеђе, Ташмајдан, Врачар и Палилула) и ”Дворови Београда – од скромних конака до репрезентативних резиденцијалних комплекса” (учионица 401, 4 спрат, учествују полазници група Храмови Београда, Руски емигранти, Фасадна скулптура).

Хвала унапред на доласку и активном учешћу на завршним панел-дискусијама.

Руководилац праксе са сарадницима,
проф. др Александар Кадијевић,
управник Одељења за историју уметности Филозофског Факултета

plakat_Novija-arhitektura-Beogarada_praksa