УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
SummerSchool_Poster_Osthang Project

Летња школа

Остханг пројекат – Летња школа за експерименталну изградњу и нове јавнe просторe (Osthang Project – International Summer School for Experimental Building and New Public Spaces) и Фестивал за будуће форме заједничког животa (Festival for Future Modes of Living Together) одржавају се на напуштеној парцели Остханг која се налази усред историјски значајног коплекса бивше уметничке колоније Матхилденхохе у Дармштату (Mathildenhöhe, Darmstadt). Поводом стоте годишњице последње изложбе ове легендарне колоније, настаће нова колонија која ће истраживати град као простор за преговоре и тестирати експерименталне  стратегије и методе грађења .

Остханг пројекат позива 60  студената и остале заинтересоване да учествују у експерименталној радионици од 7. јула до 27. јула 2014. у Дармштату, Немачка.

Током три недеље, учесницима летње школе нудимо прилику да изграде привремени кампус за Остханг пројекат, заједно са међународно признатим уметницима и архитекатима. Објекти које ће бити изграђене током летње школе накнадно ће постати платформа за будуће манифестације Остханг пројекат-а и биће доступни као јавни простори и места за иницијативе у Дармштату и околном региону.

Позвани тимови који учествују:
» atelier le balto (Berlin)
» collectif etc (Strasbourg)
» ConstructLab (Berlin/Paris)
» Atelier Bow-Wow (Tokio)
» Martin Kaltwasser (Berlin)
» Studio Umschichten (Stuttgart)
» m7red (Buenos Aires)
» orizzontale (Rom)
» Erlend Blakstad Haffner (Oslo)

Молимо Вас да пошаљете своју пријаву до 15. маја 2014. на summerschool@osthang-project.org

Више информација као и формулар за апликацију можете наћи на:
http://www.osthang-project.org/summer-school/
http://raumlabor.net/osthang-project/