УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс „Архитон“ за уређење градских кровова и урбаних џепова

Конкурс

Arhiton_o

Отворен национални конкурс „Архитон“

Центар за унапређење животне средине обавештава студенте и младе стручњаке да до 15. маја ове године могу пријавити своја идејна решења на тему уређења градских кровова и урбаних џепова, за учествовање на националном конкурсу „Архитон“.

Конкурс има две елиминационе рунде. У првој рунди, стручни Жири ће изабрати до 20 најбољих идејних решења у обе категорије. У другој рунди, 05. јуна у Дому омладине Београда, аутори изабраних радова ће презентовати своја идејна решења Жирију и публици. На основу критеријума Конкурса, Жири ће изабрати победнике у обе категорије, након чега ће бити одржана церемонија доделе награда које је обезбедила компанија Lenovo.

Најбоља идејна решења ће бити публикована и изложена у Дому омладине Београда, у оквиру 5. Међународног фестивала зелене културе “Green Fest“ (28-31. октобар 2014).

„Намера Центра за унапређење животне средине је да, кроз конкурс и пројекат, промовише примену савремених техничко-технолошких решења и напредне концепте у озелењавању урбаних локација како би се повећао адаптивни капацитет локалних урбаних заједница, али и унапредило знање и искуство младих стручњака у борби против климатских промена.“ – изјавила је Ивана Јовчић, извршни директор Центра за унапређење животне средине.

Комплетна конкурсна документација може бити преузета са интернет презентације www.cuzs.org.

Реализацију националног конкурса „Архитон“ и пројекта „Клима се мења. А ти?“ подржали су Секретаријат за заштиту животне средине града Београда, Архитектонски и Шумарски факултет Универзитета у Београду, ЕУ инфо центар, Дом омладине Београда и компанија Леново.

Конкурсни распис и документација

Овде можете погледати распис и правилник конкурса, преузети пријаву за конкурс, као и форму у којој се предаје идејно решење: