УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IFS-serbie

Конкурс

У жељи да унапреди сарадњу између Француске и Србије и подстакне мобилност студената из Србије, Француски институт у Србији је обновио конкурс за доделу стипендија за 2014-2015. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској за ниво мастер II и докторске студије у коменторству.

Требало би да буде додељено око двадесет стипендија које ће покрити трошкове школарине (у износу до 1000 €, осим у изузетним случајевима…),  живота у Француској, као и социјалног осигурања. Студенти који буду изабрани имаће статус „стипендисте Француске Владе”:

  • мастер II, стипендија у трајању од 10 месеци
  • докторат, стипендија омогућава да се наизменично борави у Србији и у Француској у периоду од 3 узастопне године, с тим што би студент требало годишње да проведе у Француској 6 месеци, то јест 18 месеци укупно, у складу са уговором о коменторству између универзитета у Србији и одабраног Универзитета у Француској.

Пажња: с обзиром на велики број кандидатура и строгу селекцију препоручљиво је да се кандидати пријављују и за  друге програме стипендија да би повећали своје шансе да студирају у Француској.

Поред стипендија које додељује Влада Републике Србије или фондације и удружења који постоје у Србији, бројне француске установе и предузећа пружају могућности за стипендирање студената.

За више информација: http://www.institutfrancais.rs/srp/06b.html

Крајњи рок за подношење кандитатура је 18. март 2014!

Stipendije za studije u Francuskoj