УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Дизајн инкубатор Нова искра објављује позив за чланство у Designers Lab-у за 2014. годину

Dizajn inkubator Nova Iskra raspisao je drugi po redu godišnji konkurs za korišćenje svog multifunkcionalnog co-working prostora u centru Beograda namenjenom mladim dizanerima i kreativnim profesionalcima. Ove godine na raspolaganju su i stipendije za besplatnu godišnju članarinu u saradnji sa ERSTE Bankom.

Sa početkom nove sezone, dizajn inkubator Nova Iskra otvara svoja vrata novim talentovanim kreativcima koji žele da postanu deo široke mreže profesionalnih članova. Nova Iskra nudi sasvim nov način delovanja po “hub” principu, modelu neformalnog udruživanja kreativnih pojedinaca i timova. Istovremeno, namera je da se odgovori na veliku potrebu domaćih autora mlađe generacije za profesionalnim radnim prostorom, usavršavanjem, praktičnim radom i komunikacijom sa potencijalnim poslodavcima.

Multifunkcionalni prostor Nove Iskre površine 350m2 u ulici Gavrila Principa je kompletno rekonstruisan prema projektu arhitektonskog studija Petokraka, a njegov centralni deo zauzima 18 opremljenih radnih jedinica koje čine DESIGNERS LAB. U pitanju je najuža i najbliža mreža saradnika Nove Iskre – do 20 dizajnera različitih profila dobijaju priliku da koriste pogodnosti radnog prostora Nove Iskre na bazi mesečne članarine. Konkurs se odnosi na korišćenje zajedničkog radnog prostora prema “coworking” modelu, a namenjen je svim zainteresovanim mladim profesionalcima uzrasta od 22 do 35 godina iz širokog polja dizajna – od dizajna proizvoda i enterijera, preko arhitekture do grafičkog dizajna, weba i drugih vidova vizuelnih komunikacija.

20130806-img_3495-03-final-14

Svaku od raspoloživih radnih jedinica čine prostrani radni sto “Iskra”, Samsungov ekran veličine 24″, stona lampa, fioke, radna stolica i ormarić za lične stvari. Članovi DESIGNERS LAB-a imaju priliku da koriste i sve prateće sadržaje, prostorije i opremu neophodnu za svoj rad – brzi wi-fi, konferencijsku salu, zanatsku modelarnicu, alat, foto-korner i drugu opremu, dizajn biblioteku, kancelarijski materijal i kuhinju. Nova Iskra takođe redovno prestavlja edukativne programe u kojima članovi DESIGNERS LAB-a imaju prednost učešća. Radne jedinice će biti na raspolaganju izabranim korisnicima po ceni od 100 EUR mesečno, po principu godišnjeg ciklusa.

Ove godine, Nova Iskra u saradnji sa Erste Bankom po prvi put obezbeđuje i stipendiju za godišnju DESIGNERS LAB članarinu. Kandidati koji prođu inicijalnu selekciju žirija imaće priliku da budu izabrani od strane tima Nove Iskre i Erste Banke da koriste sve pogodnosti DESIGNERS LAB-a tokom 2014. godine potpuno besplatno.

Za potrebe prijave neophodno je popuniti formular koji se nalazi na adresi http://novaiskra.guruserve.com/NOVA_ISKRA_-_Formular.doc i poslati ga na e-mail office@novaiskra.com (sa naslovom “Prijava za DL”), zajedno sa portfoliom i radnom biografijom.

Portfolio treba da sadrži kratke opise predstavljenih radova i naznake da li se radi o realizovanim ili nerealizovanim projektima. Realizovanost projekata neće uticati na selekcione kriterijume. Tim Nove Iskre će sve kandidate koji budu prošli prvi krug selekcije pozvati na intervju, kako bi se bolje upoznali sa njihovim radom i mogućnostima za saradnju. Motivacija za lični razvoj i zajednički rad, kao i potreba za ranim prostorom biće među glavnim kriterijumima za izbor prijava.

Rok za slanje prijava je 20. novembar do 23.59 h. Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Zainteresovani korisnici i druge kolege iz sfera dizajna i kreativnih industrija mogu i iz prve ruke doživeti ovaj specifični radni prostor i informisati se detljnije o uslovima članstva u toku Otvorenih dana Nove Iskre koji su zakazani za 8. i 15. novembar, od 16 časova.

ni_banner-konkurs728x150-04